If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Тези които ти дават съвети май никога не са виждали на живо този механизъм. Това не е никакъв амортисьор, а най обикновена пружина с два гумени тампона и обвита в гума.
При работа на двигателя постоянно се движи, не спира нито за миг и прави отклонение от няколко сантиметра по оста на ремъка. На мой познат изхвърляше ремъка точно от този обтегач. Но по нагоре казваш че си сменил всичко преди месец? Целия обтегач ли смени или само ролката му?
Аз наистина не съм виждал наживо този обтегач и поради това чета и се уча.
Щом правиш аналогия с ходова част и наричаш тази пружина амортисьор как наричаш тогава пружините на ходовата част?
И те са амортисьори, а амортисьора може да се нарече и демпфер.
Щом правиш аналогия с ходова част и наричаш тази пружина амортисьор как наричаш тогава пружините на ходовата част?
И те са амортисьори, а амортисьора може да се нарече и демпфер.
Пружините не са демпфери.
Та обясни това, което те попитах:
Защо в описанието на въпросното нещо се говори за амортисьор?
Защото го е писал някой като теб. Защо това трябва да се приеме за чиста монета?
Това се казва на български пружина, пружина е и изглежда като пружина.
Как го наричат в някакви сайтове ми е все тая.
Защото го е писал някой като теб. Защо това трябва да се приеме за чиста монета?
Това се казва на български пружина, пружина е и изглежда като пружина.
Как го наричат в някакви сайтове ми е все тая.
Ти убеден ли си, че цилиндричното тяло под пружината не е амортисьор?
Май намери това което трябва за цяла сутрин- добре. Аз го имам разглобено на съставни части и е пред мен. По убедителни няма накъде амортисьора гаси трептения, това държи ремъка винаги изпънат.
Отдавна го разрязах за да го разгледам. Ако слушаш някой ден ще ти го снимам
Май намери това което трябва за цяла сутрин- добре. Аз го имам разглобено на съставни части и е пред мен. По убедителни няма накъде амортисьора гаси трептения, това държи ремъка винаги изпънат.
Отдавна го разрязах за да го разгледам. Ако слушаш някой ден ще ти го снимам
Снимай го и покажи снимката на всички.
Аз ти обещавам, че ако под пружината няма амортисьор, публично ще ти се извиня.
Снимай го и покажи снимката на всички.
Аз ти обещавам, че ако под пружината няма амортисьор, публично ще ти се извиня.
От амортисьорче стана пружина с амортисьор, добре се справяш. Не искам да ми се извиняваш защото ми е все тая. Преди години го разрязах както казах и знам как изглежда. Аре сега че си имам работа.
От амортисьорче стана пружина с амортисьор, добре се справяш. Не искам да ми се извиняваш защото ми е все тая. Преди години го разрязах както казах и знам как изглежда. Аре сега че си имам работа.
В пост 18 по темата (първия в който говоря за въпросния амортисьор) ти къде видя да съм написал, че няма пружина?
Все си мисля, че с технически грамотни хора се разговаря на малко по-високо ниво.
Но явно с теб трябва да разговарям така все едно обяснявам на жена ми.
И за да спреш да изопачаваш думите ми и да ми обясняваш кое в какво се било превърнало, ще ти формулирам ясно и кратко моята теза:
1 - Пружината, която се вижда обуславя еластичното усилие с което ролката се притиска до ремъка.
2 - Под тази пружина има демпфериращ елемент - най-вероятно хидравличен амортисьор, който има за предназначение да гаси нежеланите радиални вибрации на ролката.
Чакам снимката с разрязаното нещо под пружината.
Дотогава си върши другата работа вместо да заблуждаваш колегите.
На никой не му пука за това колкото и научно да го напишеш/ препишеш/.
Разреза на механизма си е за мое ползване и не смятам да го показвам. А и той не касае пряко никой, не подлежи на ремонт. Капсалован е.
Не виждам защо ми обясняваш нещо което знам защото съм го разглобил основно, когато аз карах 166 ти още си се оглеждал за 156, по скоро мечтаеше, нали? Ти не знаеше и после се разтърси да четеш по чуждите форуми и пак доби увереност
Comment